Red Bull 400 - Home

 

Red Bull 400 - Home

Čas Tekmovanje  
09:00 Registracija, prevzem štartnih številk
11:15 Obvezni sestanek za tekače
11:45 Konec ogrevanja tekačev
12:00 Kvalifikacije
13:15 Finale štafeta - moški in mešano
13:30 Finale štafeta - gasilci
13:45 Finale poražencev
14:00 Finale ženske
14:15 Finale moški
15:00 Podelitev nagrad najboljšim


Potek tekmovanja:
Najprej bodo na vrsti kvalifikacije, kjer bodo tekmovalci tekli do mize – razdalja 250 m (tj. do konca naleta za skakalce). Iz vsake skupine se bo v finale neposredno uvrstilo 5 najboljših tekačev, 25 dodatnih finalistov pa bo napredovalo po času kvalifikacijskega teka. V finalu bodo tekmovalci tekli do vrha skakalnice.

Finala poražencev, ki bo na vrsti tik pred velikim finalom, se lahko udeležijo vsi tekači, ki se niso uspeli kvalificirati, a vseeno želijo preveriti svoje sposobnosti na celotni dolžini proge Red Bull 400, čisto do vrha Velikanke. Prijave: 10 minut pred začetkom pri sodniku štartnega prostora.

Ogrevanje tekačev na letalnici in preizkušanje teka na letalnici na dan prireditve ni dovoljeno.

Člani štafetnih ekip na svoja štartna mesta lahko dostopajo preko stopnišča in dostopnega odra. Razvrščanje na štartna mesta s prehodom po letalnici ni dovoljeno.

Za posamezno kategorijo je predviden denarni nagradni sklad, ki pa se bo v celotnem znesku podelil, če bo prijavljenih minimalno 10 tekmovalcev (oziroma 8 štafet). V primeru, da bo v posamezni kategoriji tekmovalo od 4 do 10 tekmovalcev (oziroma 4 do 8 štafet), se bo denarni nagradni sklad izkoristil v višini 60%. Če bodo prijavljeni manj kot 3 tekmovalci (oziroma 3 štafete), pa se tekmovanja ne bo izpeljalo.

Prijave prek Eventim-a!

Gasilska društva se lahko prijavijo na office@redbull.si

Pozor: Na tekmovanje se lahko prijavijo samo starejši od 16 let.

Ogled dogodka je za brezplačen!

 

Dogodek podpira