Red Bull Air Race svetovno prvenstvo 2009

15 najboljših pilotov na svetu, vključujoč štiri novince s štirih strani zemeljske oble, se bo med seboj pomerilo na svetovnem prvenstvu Red Bull Air Race 2009, ki bo potekalo na šestih lokacijah s tradicionalnim pričetkom v Abu Dhabiju 17. in 18. aprila.

 

Najbolj vznemirljiv motošport na svetu se bo nato preselil v Severno Ameriko za dirki v San Diegu (ZDA) in Windsorju (Ontario, Kanada) pred povratkom čez Atlantik v Evropo, ko bosta sledili dirki v Budimpešti in Portu ter težko pričakovana vrnitev dirke v očarljivo špansko mesto Barcelona.

Leta 2006 se je na obali katalonske prestolnice zbralo milijon gledalcev in spremljalo ta sapo jemajoč šport. Letos bo Barcelona zadnja postaja te sezone, kjer bo okronan svetovni prvak 2009.

"Vrnitve v Barcelono se po tako uspešni dirki pred tremi leti z res fantastično publiko zelo veselimo," je dejal Bernd Loidl, generalni director dirke Red Bull Air Race. "Dirka Red Bull Air Race je od tedaj občutno napredovala in zahvaljujoč nekaterim spremembam bo letošnja sezona zelo vznemirljiva. Veseli nas tudi, da bo dirka prvič do sedaj obiskala kanadsko provinco Ontario in da se nam bodo pridružili štirje novi piloti.”

S hitrostjo do 370 km/h in premagovanjem sile do 12 G se bodo piloti podili po edinstvenih in zahtevnih progah, mimo 20 metrov visokih napihljivih zračnih vratc ter skušali postati svetovni prvak dirke Red Bull Air Race 2009. Avstrijec Hannes Arch, ki je lansko leto kot prvi Evropejec osvojil ta prestižni naslov, bo naredil vse, da bi ga ubranil in premagal talentiran trop pilotov, ki se do pričetka sezone trudijo izboljšati tako svoje sposobnosti kot letala.

Letos se bodo dirki pridružili štirje novi piloti s štirih kontinentov. S 25 leti bo Kanadčan Pete McLeod najmlajši pilot na tej hitrostni dirki natančnega letenja, pridružili se mu bodo še trije novinci - Japonec Yoshihide Muroya, Avstralec Matt Hall in Nemec Matthias Dolderer.

Razširjena ekipa pilotov je razlog za nov format dirke, ki sedaj vključuje ‘wild card’ povabilo za odprti dan dirke. Dan bo tako ponujal neprenehno akcijo s štirimi piloti, ki se bodo spopadli za stopničke.

Z novim formatom dirke, ambicioznimi novimi talenti, ki bodo poskrbeli za spremembe v končni uvrstitvi, in najboljšimi veteranskimi piloti iz leta 2008, ki bodo branili svoj položaj, se letos obeta še eno leto, polno vznemirljivih in napetih trenutkov.

Lokacija Datum
Abu Dhabi (ZAE) 17./18. april
San Diego (ZDA) 9./10. maj
Windsor, Ontario (Kanada) 13./14. junij
Budimpešta (Madžarska) 19./20. avgust
Porto (Portugalska) 12./13. september
Barcelona (Španija) 3./4. oktober

Red Bull Air Race svetovno prvenstvo 2009

Red Bull Air Race svetovno prvenstvo 2009


Komentarji

    Dodaj komentar

    * Vsa polja so obvezna
    Omejeno na 2000 znakov :
    Vnesi kodo na levi in klikni na "Objavi komentar".

    Podrobnosti